Menu
Your Cart

Horlogemaker

Echte horlogemakers bestaan nog steeds, hoewel ze in tijden van moderne technologie en digitalisering een zeldzaamheid zijn geworden. Daarom zijn wij bijzonder trots op ons eigen horloge-atelier, waar een gepassioneerd team van horlogemakers dagelijks klaarstaat om klanten te helpen met alles, van het vervangen van een batterij of horlogeband tot de meest complexe interventies in een mechanisch uurwerk. Onze horlogemakers hebben geen geheimen meer als het gaat om horloges en zijn experts in het onderhouden en repareren ervan. Zoekt u een betrouwbare horlogemaker? Bezoek ons winkel voor professionele horlogereparatie en onderhoud.

Horloge reparaties 

Het plaatsen van een nieuwe horlogebatterij is een veelvoorkomende reparatie en wij garanderen de beste kwaliteit bij het vervangen van uw batterij. Bij ons kunt u rekenen op de gebruik van hoogwaardige batterijen, zoals die van het merk Maxwell. Deze batterijen gaan langer mee dan andere merken, zoals Sony, en kunnen een levensduur hebben van anderhalf tot wel drie jaar. Bovendien, bieden wij snelle en efficiënte service voor het vervangen van uw batterij. Onze speciaal uitgeruste bus zorgt ervoor dat we direct reparaties kunnen uitvoeren met alle benodigde materialen voor een secuur vervangen van uw batterij in een stofvrije omgeving. Vertrouw op onze professionele service voor de vervanging van uw horlogebatterij en verleng de levensduur van uw uurwerk.

 

IS MIJN HORLOGE BESTAND TEGEN WATER?

In welke mate uw horloge bestand tegen vocht is, is meestal terug te vinden op de achterzijde van uw horloge, de deksel, of het staat op de wijzerplaat. Onderstaande tabel geeft een duidelijk overzicht wat u wel en niet kan met uw horloge. Houd er bij aanschaf van uw horloge rekening mee dat een horloge met een ronde kast beter vocht kan weren dan een horloge met een hoekige horlogekast.
Om uw horloge waterdicht te houden, zitten er diverse (rubberen) pakkingen in uw horloge, bij de deksel, het glas, de kroon en de poussoires. Met de tijd en bijvoorbeeld door temperatuurschommelingen kan de kwaliteit van deze pakkingen afnemen. Hierdoor kan vocht uw horloge makkelijker binnendringen. Laat bij een een batterijwissel of andere horlogereparatie altijd weer uw horloge opnieuw waterdicht maken. 

 

Water Resistant  (30M / 3ATM / 3 BAR)
Uw horloge is bestand tegen opspattend water, zoals een regenbui. U mag uw horloge niet onderdompelen of met veel vocht in aanraking laten komen.

Water Resistant  50M / 5ATM / 5 BAR
Uw horloge is redelijk bestand tegen water. U kunt met uw horloge douchen en bijvoorbeeld de auto wassen.

Water Resistant  100M / 10ATM / 10 BAR
U kunt met uw horloge zwemmen en bijvoorbeeld snorkelen. U mag niet onder water duiken met uw horloge.

Water Resistant  200M / 20ATM / 20 BAR
Uw horloge is bestand tegen water onder druk. Vaak hebben deze horloges een extra dik glas, zogenaamde duikerhorlgeos. U kunt met uw horloge recreatief duiken (tot 40M). Voor diepzee duiken moet uw horloge voldoen aan zeer specifieke eisen en moet 1000M waterdicht zijn.

 

Het vervangen en aanschaffen van horlogebanden

Als je op zoek bent naar een nieuwe horlogeband dan kun je bij ons kiezen uit verschillende soorten horlogebandjes. Zowel voor dames, heren als voor kinderen hebben we horlogebandjes van verschillende materialen op voorraad. We verkopen onder andere horlogebanden van leder, metaal, rekbare horlogebandjes, horlogebandjes van silicone of plastic. Als je een horlogeband gekozen hebt dan kunnen wij die meteen voor je bevestigen. We zorgen altijd dat het horlogebandje goed is afgesteld. Je kunt meteen kijken of het horlogebandje goed staat. We zullen altijd de tijd nemen om je aan een perfecte horlogeband voor je horloge te helpen.


  • Wij repareren ook de duurdere merken zoals Rolex, Cartier, Breitling etc

 Heeft u een juweel of een horloge dat wel een reparatie kan gebruiken? Kom dan vooral bij ons langs of neem contact met ons op voor meer informatie.